EMOTIONAL FREEDOM TECHNIQUES

NEUTRALISEER EMOTIES EN LAAT DE ENERGIE WEER STROMEN

Chronische klachten oplossen

Heel veel mensen lopen rond met chronische klachten en angsten, die ze voor lief nemen. Ze hebben er mee leren leven, het is onderdeel geworden van wie ze zijn. Veel van deze klachten kunnen verholpen worden door het toepassen van Emotional Freedom Techniques (EFT). Dat laten de resultaten die met EFT behaald zijn, keer op keer zien. Je kunt denken aan klachten als allergieën, verslavingen, depressie, slapeloosheid, chronische vermoeidheid, gewichtsproblemen en angsten zoals faalangst, spreekangst, vliegangst, bloosangst en hoogtevrees. Klachten waar de reguliere gezondheidszorg vaak geen chronische oplossing voor heeft, behalve door het voorschrijven van medicatie of door het doen van een ingreep, kunnen worden verholpen met EFT. Dat komt doordat EFT de emotionele blokkades die achter onze klachten zitten wegneemt, waardoor de energie in ons lichaam weer vrij kan stromen.

Gaat dit zo makkelijk?

Gary Graig, de grondlegger van EFT, gaat ervan uit dat negatieve emoties worden veroorzaakt door verstoringen in het energiesysteem van het lichaam. Deze verstoringen kunnen ontstaan door negatieve ervaringen. Dit kan een vervelende opmerking zijn van de juf op school, die nu nog (onbewust) doorwerkt in je huidige leven, maar het kunnen ook vreselijke gebeurtenissen zijn in een oorlog of langdurige kwellende opmerkingen van een ouder.

Deze verstoringen zorgen ervoor dat er in jouw energiesysteem een blokkade ontstaat, waardoor je vanuit een negatieve impuls actie onderneemt. Als een negatieve emotie te vaak voorkomt of te lang voortduurt, kunnen lichamelijke- en psychische klachten of ziekten ontstaan. Als we de verstoring in het energiesysteem van het lichaam wegnemen, zullen de negatieve emoties verdwijnen. We kunnen de ervaring nog wel herinneren, maar de negatieve emotie die eraan gekoppeld was, is verdwenen. Daardoor zullen we vanuit positieve emoties zoals zelfvertrouwen en rust handelen.

De oorzaak van alle negatieve emoties is een verstoring is in het energiesysteem van het lichaam.

Gary Graig

Hoe het werkt

EFT werkt doordat gebruik wordt gemaakt tussen de verbinding van lichaam en geest. Als je een angst hebt of een vervelende situatie hebt meegemaakt waar je aan wilt werken, dan denk je terug aan de een specifieke vervelende situatie waar je dit probleem ervaarde. Daarbij stel je je de situatie heel levendig voor en ga je terug naar de negatieve emotie die je ervaarde in die situatie. Vervolgens erken en accepteer je de situatie expliciet door deze te benoemen en start je met tikken op specifieke energiepunten op het lichaam (begin- en eindpunten van meridianen). Doordat de relatie wordt gelegd tussen de emotie en de energiepunten, worden de blokkades die aan deze herinnering gekoppeld zijn opgeheven. De negatieve emoties die ten grondslag liggen aan de herinnering, worden geneutraliseerd. De herinnering zelf blijft bestaan, maar het vervelende gevoel dat eraan gelinkt was, is verdwenen. Meer dan 80% van de mensen die EFT toepassen bereiken duidelijke verbeteringen of  het probleem verdwijnt compleet.

Eén jaar nadat ik een herseninfarct heb gehad, was ik lichamelijk weer de oude. Het enige waar ik nog moeite mee had, was de onzekerheid, het gevoel dat het nog een keer terug zou komen. Ik dacht, ik moet het loslaten, maar hoe? Pieter bood zijn hulp aan en samen hebben we een EFT sessie gedaan. Hoewel de ervaring helemaal nieuw voor mij was, voelde het goed. We hebben geklopt op de onzekerheid en tijdens de sessie kwam nog een beperkende overtuiging naar voren, waar we ook EFT op hebben toegepast. Daarna voelde ik mij direct sterker.

De dagen erna ben ik gaan opletten hoe ik me voelde en hoe ik met mijn onzekerheid om ging. Ik kan zeggen dat ik een grote stap vooruit ben gegaan!!! Ik voel me nu niet meer zo angstig en onzeker. Ik kan dus wel zeggen dat de sessie me heel erg heeft geholpen!
Pieter is een fijne man, neemt de tijd voor je, luistert goed en de gesprekken en sessie zelf waren erg fijn.

Chantal

Ik ben bij Pieter gekomen omdat ik zekerder wilde zijn tijdens gesprekken op mijn werk. Ik ervoer dan dat ik zenuwachtig en onzeker was, iets wat ik voor mijn burn-out niet had.

Het traject is een verrijking geweest voor mijzelf. Ik voel mij door de EFT oefeningen weer zekerder in gesprekken en heb minder last van het gespannen gevoel. Een ander inzicht dat ik door het traject heb gekregen , is dat ik weer wil gaan beeldhouwen. Dat vond ik vroeger super leuk om te doen en dat heb ik nu weer opgepakt. Ik kijk met een positief gevoel terug op het coachingstraject. Het heeft zeker bijgedragen aan waar ik nu sta.

Job

Ik heb Pieter ervaren als een warme coach. In de bedding van Pieter voelde het volledig veilig om tot mijn dieperliggende pijn te gaan. Tranen stroomden soms al gewoon door zijn aanwezigheid. Het gehoord en gezien worden gaf zoveel verlichting.

Door het toepassen van EFT met daarbij de verdiepende vragen die Pieter stelt, kwam helderheid op thema’s waar ik alleen niet doorheen kwam. Met de gepaste humor weet Pieter ook af en toe voor een lichtere noot te zorgen. Dankjewel Pieter, voor de liefdevolle begeleiding in mijn ontwikkelingsproces!

Kim

Boek een sessie

EFT is zo effectief, dat vaak is in één sessie al hele goede resultaten behaald worden. Er bestaat zelfs een goede kans dat jouw klachten helemaal verdwijnen. Als je meerdere problemen hebt waar je aan wilt werken of het probleem is complex, kunnen meerdere sessies nodig zijn. Van te voren is dit niet precies vast te stellen in hoeveel sessie de problemen zijn opgelost. Tijdens de intake maken we samen een inschatting van hoeveel sessies er nodig zijn.

Een sessie duurt ongeveer 2 uur.

Investering:  € 190,- voor één sessie

EFT pakket 4 sessies (inclusief intake): € 720,- (€ 180,- per sessie)

EFT pakket 6 sessies: € 1020,-  (€ 170,- per sessie)

Alle prijzen zijn vrijgesteld van BTW.

Leer zelf EFT toepassen

EFT is een vrij makkelijke techniek om te leren en kan op veel verschillende problemen worden toegepast. Omdat ik verdiepende vragen stel, gaat een sessie waarin ik jou begeleid dieper, dan als je de techniek alleen toepast. Maar je kunt de techniek heel goed zelf toepassen en ik geef je de mogelijkheid om dit te leren. Nadat we samen één of meerdere sessies gedaan hebben, waarin ik jou van begin tot eind begeleid, stuur ik je alle benodigde informatie, zodat je daarna zelf met de techniek aan de slag kunt. Dit kan afgewisseld worden met thuis zelf EFT toepassen en samen sessies doen voor verdere verdieping.

Adviesgesprek

Ben je er klaar voor om meer jezelf te worden? Zodat je weer kunt genieten van het leven, met open hart en in volle overgave? Plan dan vrijblijvend een adviesgesprek met mij in. We onderzoeken samen hoe je dit op korte termijn kan bereiken.