Na de Goliath was het over

door 25 jun, 2024

Gisteren was ik in Walibi Holland, om te vieren dat mijn dochter 12 jaar geworden was (lang leve de studiedagen!). Ik weet uit ervaring dat achtbanen een uitdaging zijn voor mijn lichaam. Mentaal heb ik er helemaal geen problemen mee. Hoe wilder, hoe beter.

Alleen mijn lichaam werkt niet zo lekker mee. De Xpress, Speed of sound en Lost gravity gingen nog wel. Gelukkig stond er een redelijke wachtrij, zodat ik even kon bijkomen. Maar toen het tijdens lunchtijd was rustiger was, ging het fout.

We gingen vlak achter elkaar in Untamed en de Goliath. Toen was het over. Mijn lichaam was compleet van slag. Ik was niet lekker, kon niet stoppen met gapen. Ik was letterlijk door elkaar geschud. Vanaf toen kon ik de tas in de gaten houden. En mensen kijken, altijd leuk 😉.

Untamed, Walibi

Ik zie bij veel van mijn cliënten hetzelfde gebeuren. Ze weten dat het niet helemaal lekker gaat. Maar het gaat nog wel. Het lukt ze nog wel het leven zo te buigen, dat hun angsten en beperkende overtuigingen niet te veel in de weg zitten.

😥 Door hard te werken en alles dubbel te controleren, verbloemen ze de angst om dingen fout te doen.
👍 Door altijd maar ‘ja’ te zeggen, hoeven ze in ieder geval hun grenzen niet aan te geven.
🤐 Door te zwijgen in een vergadering, kunnen ze in ieder geval niet afgewezen worden.

Maar als de dingen zich blijven opstapelen, wordt het gevoel van ongemak groter. Drie achtbanen zijn nog te overzien. Maar vijf achtbanen? Dat is te veel! Dan gaat het schuren, wordt het nare gevoel te sterk. Dan komt het besef dat het genoeg is. Dat er iets moet gebeuren. En dan komen ze bij mij terecht.

Hoeveel achtbanen kun jij aan? En hoe gaat het met jouw buikgevoel? Ben je al aardig door elkaar geschud, of ga je gewoon lachend de volgende achtbaan in, zoals mijn vrouw en dochter?

Mocht je het gevoel hebben dat je bijna op de tassen moet gaan letten, dan is een coach traject misschien wat voor je. Laat het mij weten als je het overweegt, ik ga graag met je in gesprek. Uiteraard geheel vrijblijvend. Vul het formulier op mijn contactpagina in voor het maken van een afspraak. Bellen, mailen of appen mag natuurlijk ook 🙂