Ga in de zon staan en kom tot bloei!

door 16 jun, 2023

Vorig jaar heb ik één van onze rozenstruiken verplaats van de achter- naar de voortuin. Ze stonden allebei het grootste deel van de dag in de schaduw. Moet je kijken wat een verschil het maakt als de struik vooral in de zon staat!

De linker struik staat vol in bloei, de ander bloeit ook, maar veel minder. Het laat zien dat het van belang is welke plek je inneemt. Ga jij liever in de schaduw staan? Dan zal je niet volop tot bloei komen. Je ontwikkelt je niet naar je potentie. Je blijft hangen in een veilige omgeving, bang om risico’s te nemen. Sta je in de zon? Dan kom je volop tot bloei en voel je dat er flow zit in je leven. Je volgt je hart en doet de dingen waar je gelukkig van wordt.

Onderzoek je schaduw

Schuurt het hier en daar, dan kan tijd zijn om je schaduw aan te kijken. Om te onderzoeken wat er voor zorgt dat je niet volop in de zon staat. Vaak zijn het onverwerkte dingen uit het verleden die ervoor zorgen dat je wordt afgeremd. Dat kan een eenmalig trauma(atje) zijn of een langdurig trauma, die je bijvoorbeeld hebt meegekregen in je opvoeding. Waardoor je jezelf beperkende overtuigingen hebt aangeleerd. Of waardoor de energie geblokkeerd is. Dit kan zich uiten in lichamelijke klachten. Vaak leggen we de link niet tussen gebeurtenissen uit het verleden en onze klachten. Maar uiteindelijk zit er onder iedere langdurige lichamelijke klacht vaak een emotionele gebeurtenis die nog niet goed is verwerkt. Daarom is het super heilzaam om onderzoek te doen naar de onderliggende oorzaak van lichamelijke klachten. Ik doe dat door middel van transformatie coaching. Vanuit het onderbewuste komt de oorzaak vaak als vanzelf naar boven.

Aan de slag met trauma

Door met je trauma aan de slag te gaan, wordt je authentieker. Je maakt de vastgelopen energie los, zodat de energie beter gaat stromen. Daardoor voel je je vrijer en durf je meer jezelf te zijn. Je zit lekkerder in je vel. En je maakt keuzes die beter bij je passen. Oftewel, je komt uit de schaduw en gaat in de zon staan. Zodat je volop in bloei komt. Ik had pas een cliënt die na een sessie letterlijk de zon zag doorbreken. Voor haar heeft de zon nu een extra bijzondere betekenis. De zon is doorgebroken in haar leven.

Ben jij klaar om uit de schaduw te stappen? Neem dan contact op. Dan bespreken we vrijblijvend op welke manier jij het beste in de zon kunt gaan staan.