Jouw leven in balans

door 30 aug, 2023

Hooghouden

Hooghouden, vroeger was ik er behoorlijk goed in. Mijn record was ruim 300 keer. Voor de duidelijkheid, ik heb het over het hooghouden van een bal. Tegenwoordig lukt het mij nog steeds redelijk makkelijk om de 100 te halen. Over het algemeen raak ik de bal zodanig, dat ik makkelijk mijn balans kan bewaren. Dan is het niet zo lastig om de bal in de lucht te houden, als je maar geconcentreerd blijft. Soms moet ik even bijsturen en heel af en toe moet ik flink wat moeite doen om de bal weer onder controle te krijgen.

Ballen in de lucht

Soms heb je van die dagen dat het voor geen meter gaat en valt de bal continue op de grond. Dat is frustrerend en meestal stop ik er dan snel weer mee. Maar als ik in een flow zit, kom ik dus makkelijk tot de 100 en vind ik het leuk om weer eens te doen. Hoe goed ben jij in hooghouden? Lukt het je om de 100 te halen of moet je al moeite doen voor 10 keer? En hoe goed lukt het je om in het dagelijks leven alle ballen in de lucht te houden? Heb je genoeg tijd om je evenwicht te hervinden na het raken van de bal? Of moet je erg je best doen en valt de bal regelmatig?

Hersteltijd

Oftewel, wordt je precies genoeg uitgedaagd en lukt het je te genieten van je activiteiten? Of sta je altijd aan, heb je teveel stress en kom je vaak tijd tekort? Ik ben vaak behoorlijk druk en kan veel werk verzetten. Soms ga ik net over mijn grens heen. Maar over het algemeen lukt het mij prima om te doen wat ik ‘moet’ doen. Één van de belangrijkste redenen waardoor het mij lukt is balans. Ik probeer iedere dag hersteltijd in te bouwen. Zodat ik kan bijkomen van de mentale inspanning van werk en alle dingen die ik privé moet regelen. Dit zorgt ervoor dat ik alle informatie die ik op een dag tot mij neem, op een goede manier kan verwerken.

Mijn hersteltijd bestaat o.a. uit meditatie, ademhalingsoefeningen, sporten, een spelletje spelen met mijn vrouw en kinderen, een boek lezen of het maken van een wandeling met de hond. Het hebben van hersteltijd is super belangrijk. Als ik te weinig hersteltijd heb overdag, merk ik dat ik ’s nachts minder goed slaap. Daardoor kan ik mij de volgende minder goed concentreren, waardoor ik minder goed presteer. Voor één dag is dat niet zo’n ramp, maar als ik meerdere nachten achter elkaar slecht slaapt, dan heeft dat serieus effect op mijn prestaties. Het is ook niet bevorderlijk voor mijn gezondheid.

Lichter leven

Heb jij het gevoel dat jouw leven uit balans is? En lukt het je niet om genoeg hersteltijd in te bouwen? Tijdens de Lichter Leven cursus leer ik je hoe je je leven weer in balans kunt krijgen. En hoe je weer energiek wordt. Het gaat verder dan dat, want ik leer je ook hoe je weer vrij en authentiek kunt zijn, zonder bijvoorbeeld de angst om te falen en de beperkende overtuiging van niet goed genoeg te zijn. Ik geef je namelijk diepgaande heling op issues die er de oorzaak van zijn dat je nu uit balans bent. Dus wil je weer vrij en authentiek leven en de dingen doen die helemaal bij jou passen? Vul je naam en email adres in, onder aan deze pagina en ik neem contact met je op. Je mag je telefoonnummer vermelden in het bericht, dan kunnen we kort bespreken wat ik voor jou kan betekenen.